Tähtis on püüelda oma unistuste poole!

Tuesday, November 27, 2012

Heitgaasid

Elame ühiskonnas, kus õhk on niivõrd saastunud, et puhast õhku nagu ei olegi. Seda enam, peaksime andma ise kõik selleks, et õhu puhtust hoida, kui mitte enda, siis oma laste pärast ja huvides küll. Aga ei!
Ma ei saa aru autojuhtidest, kes lapsi lasteaeda viies, jätavad auto lasteaia ette tööle. Kas tõesti on nii raske keerata autol süüde välja ja viia siis laps rühma? Miks peab auto tööle jääma?! Või on soov, et keegi Teie autoga ära sõidaks???? On neid autojuhte, kes jätavad auto tööle ka siis, kui sinna kedagi sisse ei jää. Milleks see????!!!!
Siis läheb jalakäija koos väikeste lastega lasteaeda ja peab need autode heitgaasid endale sisse hingama, ei jaksa ju hinge ka kinni hoida. Täiskasvanud inimene hakkab selle peale köhima, mida siis peavad vaesed lapsed tegema!!!????
Eriti hull on asi ju külmade ilmadega, kus autod seda rohkem tossavad.
Ma arvan, et keegi ei taha endale heitgaase sisse hingata, siis miks arvavad autojuhid, et jalakäijad seda tegema peavad?
Hooligem ikka teistest inimestest ja eelkõige lastest ning keerakem süütevõti välja, kui lähete last lasteaeda viima. Ei lähe see auto mõne minutiga midagi nii külmaks, et sinna sisse ei saaks istuda, aga samas Te säästate/päästate laste terviseid sellega.
Tegelikult peaks vastu võtma kohe seaduse, et lasteasutuste ees ei tohi auto töötava mootoriga seista!
Liiklusseaduses on kirjas, et õuealal üle 2 minuti ei tohi auto töötava mootoriga seista, aga täiendaks seda punkti natuke?????

No comments: