Tähtis on püüelda oma unistuste poole!

Kokkamine/Cooking

I like experimenting with new recipes, I like making them my own or discard them.
Here you can find a selection of recipes that have been tried, tested and approved by my family.
If you’ve got any great recipes that you’d like to share with me or the others, please get in touch with me on my email address: orusaluk@gmail.com


Nämm nämm - varsti ahjust välja võtan enda tehtud leivapätsi. Tuba juba mõnusat aroomi täis.

Üldiselt meeldib mulle väga katsetada uusi retsepte, neid siis täiendada või üldse maha kanda.
Siia ma siis panen kirja retseptid (valikuliselt), mis on maitsvad välja tulnud. Retsepte olen ma saanud nii ajalehtedest, ajakirjadest, internetist jne. Kuna ma olen need aga eraldi vihikutesse kleepinud, siis kõikide kohta ei oska ma anda täpset infot kus kohast on originaalretsept pärit.

PS! Kui oskate teie mulle mõnda head retsepti soovitada, siis andke aga teada!


 Kihtideks oli biskviit - tume ja hele, tumeda ostsin poest (ärge küsige miks) ja heleda küpsetasin ise. Kihtide vahele sai ohtralt maasika toormoosi ja kreem. Kreemiks oli maasika-laimi ja vaarika-valgešokolaadi kohupiim vahukoorega. Peal rohkelt maitsvaid magusaid maasikaid. Mmmmmmmmmmmmmmmm

 Erinevatest asjadest kokku küpsetatud kook - margariin, munad, suhkur, jahu, küpsetuspulber. Marjadest võtsin esimesed, mis sügavkülmast kätte juhtusid - mustikad, pohlad ja jõhvikad. Pealmine kiht on vahustatud munavalge, mille maitsestasin vaniljesuhkruga ja ma suutsin pealmise kihi ka nutma ajada :) Kook tuli mõnusalt magus ja marjad lisasid paraja hapukuse.

 Peal on suhkrumass, kaunistatud martsipani, nonparellide ja šokolaadiga. Sees on šokolaadibiskviit, mille kihtide vahel on vaniljekreem, mangokreem, tiramisu kohupiima-vahukoore kreem, vanilje-mango kreem. Rohelised nonparellid näitavad teed kooli südamesse.

Kaunis ja maitsev tort minu vana-aasta õhtuks (2012 ärasaatmine).

Pole midagi paremat, kui kodus küpsetatud leib. See lõhn ja maitse - lihtsalt võrratu!!!!


 Polnud ammu juba Kräsupea kooki teinud, nüüd tegin selle siis ära - rohke šokolaadiga.

 Tegin oma perele vastlakukleid. Täitsa head tulid, osadele peitsin sisse ka marju - maasikad, kirsid ja mustikad. Pealt kaunistasin nonparellide, värvilise tuhksuhkru ja šokolaadipuruga.

 Kaks erinevat küpsetist, kaks erinevat tainast. Mõlemad kerkisid väga hästi ja küpsetisi sai palju - igaüks sai oma! :D

 Osadele panin šokolaadiglasuuri peale, osad jäid niisama. Väga maitsvad. Need läksid abikaasale tööle kaasa (osaliselt). Mõned läksid pojale lasteaeda.
 Need jäid ka üle ja andsin abikaasale tööle kaasa. Need on pealt kaunistatud kookoshelvestega.
Ja see jäi üle. Tahtsin ka selle abikaasale tööle kaasa anda, aga ta mõtles ümber. Sööme siis õhtul kõik koos! :) Peal on valgešokolaadiglasuur, mille abikaasa kaunistas värviliste nonparellide, šokolaadipuru ja kookoshelvestega.

 Päris hää tuli välja! :)

Selline rõõmus tort sai tehtud minu pesamuna esimeseks sünnipäevaks.

Sellise tordi tegin ma oma pojale sünnipäevaks. Väga maitsev šokolaaditort, mis kaunistatud šokolaadiküpsiste ja -kommidega. Täielik improviseering, ka koostisosade suhtes!

Selle tordi tegin oma vanema tütre sünnipäevaks.


TASTY SOUP
4 garlic gloves
1 onion
3 potatoes
2 carrots
2tbsp oil
2 stock cubes
1 litre (1,8pnt) of water
6tbsp rice
2tbsp tomato sauce
300gr (10,5oz) frankfurters

Chop carrots, potatoes, onion and garlic. Slice frankfurters. Heat the oil in a sauce pan and then add onion, garlic and carrots and cook a bit. Then add tomato sauce and water. Let it start boiling then add stock cubes, potatoes and rice. Let it boil for about 15 mins stirring occasionally. At the end add frankfurters and let the soup to start boiling again. And it’s ready J

 
LIHTNE JA MAITSEV SUPP

4 küüslauguküünt
1 sibul
3 kartulit
2 porgandit
2 sl õli
2 puljongikuubikut
1 l. vett
6 spl riisi
2 sl ketšupit
300 g viinereid

Porgandid, kartulid, sibul ja küüslaugud lõigata tükkideks, viinerid viilutada.
Potti panna õli ning kuumutada selles sibul, küüslauk ja porgandid. Natuke hiljem lisada ketšup. Seejärel lisada vesi, lasta keema tõusta ning lisada puljongikuubikud, kartul ja riis. Keeta neid 15 minutit, aeg-ajalt segades. Kõige lõpus lisada viiludeks lõigatud viinerid, lasta korra uuesti keema tõusta ja valmis see ongi. HEAD ISU!
NB! Retsept on võetud toidutare.ee. Seal oli see Argipäeva Aedviljasupi nime all. Mina muutsin seda natuke-mõned koostisained jätsin ära, mõnda panin rohkem.



CAULIFLOWER BAKE
1 cauliflower
200gr (7oz) of cream
2 eggs
200gr (7oz) grated cheese
Salt and pepper

Boil cauliflower florets until tender. Beat eggs (season with salt and pepper) and add cream. Put cauliflower florets into an oven-proof dish and pour the egg and cream mix over it. Cover it all with grated cheese. Bake the dish in the 200 degree oven until golden.

LILLKAPSAVORM

1 lillkapsas
200 g rõõska koort (10%)
2 muna
200 g riivjuustu
soola ja pipart.

Lillkapsa õisikud keeta pehmeks. Muna kloppida soola ja pipraga lahti, lisada rõõsk koor ning segada. Ahjuvorm määrida õliga, panna sinna keedetud lillkapsaõisikud, valada peale muna-koore kaste. Puista kõige peale riivjuust. Pane vorm ahju ja küpseta 200 kraadises ahjus kuni juust on sulanud.
Vorm on hea lisand kartuli ja liha juurde. Lillkapsavorm on väga rammus ja toitev, seetõttu sobib ka eraldi söögiks.

APPLE PIE
1pack of butter
200gr (7oz) sugar
400gr (14oz) flour
1tsp baking powder
1tsp vanilla sugar
6 eggs
Apples (better if they were a bit sour)

Melt the butter in a sauce pan, add sugar and then pour the mix into a bowl, add the mixture of flour, vanilla sugar and baking powder. Then add eggs and mix the dough thoroughly. You can either mix chopped apples in to the dough or lay them on the top of the dough mix (that has previously been put in the baking tray). Bake the cake in 200 degree oven for about 20mins. Then cover the cake with cinnamon and sugar.

MÕNUS JA KERGE ÕUNAKOOK

1 pakk võid
1 klaas suhkurt
2 klaasi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkurt
6 muna
õunu (hapukaid)

Või sulatada, lisada suhkur ja segada. Seejärel lisada jahu, millesse on eelnevalt lisatud vaniljesuhkur ja küpsetuspulber. Segada. Lisada munad ning segada tainas veelkord läbi.
Nüüd on enda valida, kas soovite õunad tükeldada tainasse või laduda need koogi peale.
Kooki küpsetada 200 kraadises ahjus u. 20 minutit (kook pealt kuldpruun).
Ahjust välja võttes raputada koogile kaneeli ja suhkurt.
Kook on väga maitsev.

AN EASY PASTA DISH
Half a pack of pasta
300gr (10,5oz) broccoli
300gr (10,5oz) cottage cheese
300gr (10,5oz) diced pancetta
Salt

Boil broccoli florets and pasta in slightly salted water (in separate sauce pans) until tender, then drain. Fry pancetta. Add broccoli, pancetta and cottage cheese to the drained pasta, mix and season with salt and pepper if required.

MÕNUS MAKARONIROOG

0,5 pk makarone
300 g brokolit
300 g kodujuustu
300 g sinki
soola

Brokoli keeta ja maitsestada soolaga. Seejärel praadida kuubikuteks või ribadeks lõigatud sink. Makaronid keeta soolvees pehmeks, vesi kurnata ära ning makaronidele lisada brokoli, praetud singitükid ja kodujuust. Segada läbi, maitsestada soolaga.

KAMA - TOORJUUSTUKREEM
1 pk (250 g) (vanilje) kohupiima
1 karp (300 g) toorjuustu
200 g vahukoort
100 g suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
50 g kamajahu
õunamoosi
maasikaid kaunistuseks

Sega omavahel kohupiim ja toorjuust. Seejärel lisa suhkur, vaniljesuhkur ja kamajahu. Sega ühtlaseks. Lisa õunamoos (maitse järgi. Mina panin antud kogusele 250 ml õunamoosi). Vahusta vahukoor 2 tl suhkruga ning lisa segule. Sega hoolikalt, soovi korral lisa veel õunamoosi ning pane siis segu mõneks ajaks külmkappi. Serveerimisel kaunista maasikatega või maasikatoormoosiga. HEAD ISU!!!!!

PÕLEV PUUVILJASALAT
400 g mandariine (puhastatud)
4 kiivit
400 g vahukoort
2 sl suhkurt
kaneeli
suhkrusiirupit
4 cl STROH 80 (või mõnda muud tumedat rummi, mis põleks)

Pane puhastatud mandariinisektorid ja kiivid ümmarguse, kuumust kannatava, nõu äärtesse (ringiratast nii, et keskele jääks tühi auk). Vala puuviljadele peale suhkrusiirup (natukene, palju pole vaja) ning puista üle kaneeliga. Vahusta vahukoor ning pane see puuviljadele peale, aga jälgi, et keskele ikka tühi auk jääks. Vala STROH 80 tühjaks jäänud kohale ja pane põlema. Ettevaatust tulega!!!
Seda magustoitu tuleb serveerida kohe, sest rumm ei põle kaua.
Puuviljadest võid veel kasutada apelsine, banaani, õunu - valik vastavalt soovile ja maitsele.

KOORENE KANARISOTTO (pähklite ja rosinatega)
800 g. kanafileed
100 g õli
150 g rosinaid
250 g riisi
350 g 10% rõõska koort
100 g purustatud pähkleid
Amaretto likööri
soola
musta pipart
1 kanapuljongikuubik

Keeda riis. Tükelda kanafilee ja prae kuumas õlis. Lisa pähklid ja prae veel natuke. Maitsesta vastavalt soovile soola ja pipraga. Seejärel lisada pestud rosinad ning rõõskkoor. Lase keema tõusta ning lisa riis. Hauta tasasel tulel veel natuke. Maitsesta kanapuljongikuubikuga ning pane vastavalt maitsele ka Amaretto likööri. 
Serveerimisel puista üle riivitud juustuga. 
Toit tuleb väga mõnusa maitsega ja hästi rammus.  

MAITSEV MAKARONIVORM
1 pk makarone
1 pk miniviinereid (suitsutatud)
rohkelt juustu
küüslauku
soola
pipart
aroomisoola
3 muna
piima

Keeda makaronid pehmeks. Võta ahjuvorm ja määri põhi õliga kokku. Aseta põhja terve pakk viinereid. Viineritele pane peale ohtralt juustu (kas riivitud või viile). Juustule raputa peale aroomisoola ja haki ohtralt küüslauku. Seejärel pane keedetud makaronid. Makaronidele raputa peale soola ja ohtralt pipart. Kalla makaronid üle muna-piima seguga ja laota kõige peale juustu. Aseta vorm ahju ja küpseta 200 kraadi juures, kuni juust on pealt kuldpruun ja muna hüübinud.
Toit saab maitsev ja väga omapärase maitsega. Juurde paku tomati-sibulasalatit. 
Mina, kes ma armastan vürtsikaid toite, oleks lisanud sinna veel värsket tükeldatud jalopenopipart või tšillipipart.